El Júnior Femení del CB Cervera Mobel Linea es proclama campió de Catalunya

Aquest passat cap de setmana es disputava la final a 8 de nivell interterritorial a Artesa de Segre i l’equip cerverí hi accedia després de derrotar a vuitens de final al Vila – Seca Groc. En el partit d’anada, les cerverines van vèncer a domicili per 6 punts de diferència i en la tornada no van donar opcions al rival i van sentenciar l’eliminatòria, 74 a 42.

Els encreuaments de quarts de final van fer que les de la Segarra es veiessin les cares amb el Sant Andreu de Natzaret, equip amb el qual havien jugat a la lliga regular, sortint derrotades en una ocasió. Però l’equip cerverí va disputar un partit brillant des de la defensa, dominant en tot moment el marcador i fent-se amb la victòria per 39 a 54.

El potent Reus Ploms seria el rival de semifinals, equip que només havia patit una derrota en tota la temporada i un dels favorits per fer-se amb el títol. Però al bàsquet tot és possible i les petites heroïnes del Cervera, que no van deixar de creure en la victòria en cap moment, van tirar de casta i orgull i amb una remuntada espectacular van fer-se amb la victòria per 44 a 48.

Arribava l’hora de la veritat i el Cervera estava a la gran final d’un Campionat de Catalunya. El rival, el Sedis Bàsquet, primer classificat del grup, amb el qual s’havia perdut en els dos enfrontaments de lliga. El partit començava amb molts nervis per ambdós conjunts i amb moltes alternances en el marcador, 13 a 11 favorable al Cervera a la fi del primer període. Una bona reacció de l’equip de La Seu el feia posar-se amb 7 punts d’avantatge en el marcador i s’arribava al descans amb un resultat de 18 a25. A la represa, les cerverines sortien en tromba i endossaven al rival un parcial de 8 a 0, posant-se un punt per davant en el marcador. Però de nou l’equip visitant tornava a desplegar el seu millor joc i aconseguia acabar el període amb un avantatge de 5 punts, 28 a 33. S’entrava en el darrer període i les coses es complicaven, 32 a 41 a falta de 5 minuts per finalitzar el matx. Però va ser en aquest moment quan el Cervera va desmuntar per complet al líder, parcial de 14 a 1 que el col·locaven 46 a 42 en el darrer minut. El Sedis però, es refeia anotant un triple a falta de 45 segons. Màxima emoció i final d’infart 46 a 45, quedaven segons per obrir una pàgina en la història d’aquest club. Un tir lliure anotat per part cerverina, 47 a 45 i el Cervera es feia amb el rebot. De nou, falta personal i tirs lliures que el Cervera no anotava a falta de 10 segons però la victòria estava només a un sol pas. Possessió pel Sedis i el tir sobre la botzina que no entrava. Moment de màxima eufòria a les grades amb un Cervera proclamant-se Campió de Catalunya! Sens dubte, una fita històrica pel bàsquet cerverí i que ha estat possible gràcies a Pau Terribas, Júlia Marsol, Marta Aldomà, Ada Alsina, Júlia Calafell, Clara Mas, Ariadna de Dios, Paula Vila, Maria Trilla, Núria Farran i Olivia Bellaubí. Totes elles entrenades per Vero Júlvez i Joan Romeu.