INFANTIL FEMENÍ NEGRE temporada 2012-13

HORARIS I RESULTATS:

L'Infantil Femení comença la segona fase:
http://www.basquetcatala.cat/competicions/resultats/25910102-1/1

L’INFANTIL FEMENÍ NEGRE DEL CB CERVERA MOBEL LINEA GUANYADOR DE LA PROVÍNCIA DE LLEIDA.

                Aquest passat dia 22 de desembre es va jugar la fase final provincial per decidir el campió provincial de la categoria Infantil femení. El primer i segon classificat provincial es guanyen el dret a jugar a la màxima categoria catalana d’infantil femení, ( anomenada A1), del tercer al sisè classificat jugaran a la lliga interprovincial amb els respectius equips de la província de Tarragona, la resta d’equips de la província de Lleida jugaran a la Lliga de Lleida amb grups que com a màxim tindran deu equips.
                Per arribar a aquestes fases finals que decideixen on juguen els equips la segona fase, al setembre es fan tres grups que competeixen amb sistema de lligueta. Els dos/tres primers de cada grup juguen les fases finals amb sistema d’ eliminatòria a doble partit a quarts de final i a partit únic i, al mateix dia, semifinals i final.
                El nostre infantil va quedar segon del grup II darrera el potent Sedis de la Seu d’Urgell, posició que li va permetre jugar la fase final creuant-se  a quarts de final amb el Balàfia de Lleida (primer del grup III). Els dos partits amb el Balàfia varen ser extremadament fàcils guanyant-los de més de cinquanta punts de diferència. Per altra banda, això ja era d’esperar perquè al grup III el nivell és molt més baix, el primer classificat del grup III és molt inferior a la majoria de participants de tots els altres grups, a l’igual que passa amb la categoria Cadet Femenina que en el Grup III competeixen equips més modestos per tenir una competició més disputada entre ells.
                Bé, passada l’eliminatòria de quarts a les nostres jugadores sols els hi quedava competir i perdre dignament. Ho diem així de clar perquè el Lleida a principi de temporada va confeccionar un equip agrupant a les millors jugadors de la província i de la seva ciutat per poder competir amb força a la lliga Catalana i, perquè l`altre equip és el Sedis que és un dels Clubs referents en basquet femení a nivell espanyol.
                
Doncs això és el que va passar a les fases finals del 22 del 12 del 2012:
 Al matí a Tàrrega  jugàvem la semifinal amb el Lleida, el partit que no havia de tenir massa història, la va tenir i molt diferent al que s’esperava. El Cervera va guanyar per un tanteig final de 45 a 42. Va ser un partit molt disputat i molt dur des de l’inici, les nostres es van superar amb escreix per plantar cara al rival i a altres condicionants que va portar el partit. No estava previst, ni per estaments, ni per pares ni per recursos ni per representativitat que el modest Cervera deixés fora de Catalunya al Lleida.
El Lleida va tirar 33 tirs lliures per 15 del  Cervera, no cal dir massa més, però res del que us podeu imaginar va ser suficient per parar a les nostres. El partit va començar amb avantatges pel Lleida que semblava que s’anirien consolidant, però el Cervera liderat per la força de la Clara Martí, que per cert la van fer fora injustament quan encara faltaven 15 minuts per acabar el partit, va contaminar una intensitat que ens va permetre posar-nos per davant a la mitja part (24 a 21) amb una excel·lent part de la Pau Terribes amb set meritoris punts, doncs venia d’una petita lesió i de dues setmanes sense jugar.  A partir del cinquè quart i fins al final el partit es va moure en diferències molt petites. En aquella fase va ser clau l’Olivia Bellaubi que va liderar l’agressivitat defensiva i es va multiplicar per la pista, com ja portava fent els últims partits. La Marta Paris va entrar amb força al partit amb anotació i importants rebots, i l’Ada Alsina va treure el seu caràcter, que sabem que té però li costa demostrar, fent cistelles decisives que finalment van permetre la merescuda victòria.
                 Així doncs, inesperadament,  havíem de jugar a la mateixa tarda la final a Ponts contra el  Sedis, sols recordar que no feia ni dos mesos que el Sedis ens havia guanyat per 45 punts de diferència. Però el Cervera estava molt lluny de ser aquell equip, havien treballat molt entrenant tres i quatre cops per setmana i jugant tornejos a banda de la pròpia competició.
El Sedis va començar, com sempre, demostrant que és el més fort i intentant destrossar al rival pressionant i corrent tota la pista. Però la nostra Júlia Calafell ja no es qualsevol cosa, és una de les millors jugadores de la categoria i el Sedis, per si no ho sabien se’n van assabentar. El partit es va complicar molt i el Cervera en alguns moments va arribar a perdre per vuit punts.  Però els punts de la Marta i l`Ada i sobretot la qualitat de la Júlia Marsol, que és d’aquelles jugadores que quant la pilota crema ella apareix i porta el partit, van permetre guanyar per un tanteig enganyós de 53 a 44. Destacar també la participació de la Jana Farran, Júlia Prat i Anna Novell que van fer una feina molt meritòria per les seves companyes i per l’ equip.
                Bé, però com a totes les competicions sempre hi ha un MVP i mai haurà sigut tant fàcil de triar.  Va ser l’AFICIÓ DEL CERVERA, van omplir els pavellons, van contestar amb molta animació els fums de superioritat dels seguidors rivals i, mai serà tant cert, com que van fer les cistelles que van fer possible que l’ INFANTIL FEMENÍ NEGRE de Cervera es proclamés el campió de la província.


ESPECTACULAR PARTICIPACIÓ DE L’INFANTIL FEMENÍ NEGRE DEL CB CERVERA MOBEL LINEA AL TORNEIG NACIONAL TOP BASQUET SABADELL. 

Aquest passat pont, com cada any es celebra a Sabadell un dels tornejos més prestigiosos amb categoria mini i Infantil que es fan durant l' any. Es mobilitza tota la ciutat amb totes les seves instal·lacions esportives, hotels i altres equipaments. Enguany han participat 57 equips de tot l'estat espanyol amb uns 600 jugadors i més de 100 entrenadors. Al torneig Infantil femení, on van participar les nostres jugadores, hi havia 13 equips, tots ells de primer nivell: Tenerife, Málaga, Zaragoza, Barça, Sabadell, Girona, Roser, Terrassa, Bilbao, Joventut Corts, Bages, Caldes i Cervera. D' entrada i veient els participants l'equip tenia clar que anava a aprendre, gaudir uns dies de bàsquet i intentar no perdre tots els partits de molts punts. Però això no va ser el que va passar. Al primer partit contra el Joventut Corts l' equip va fer un partidàs i va perdre d'un punt a la pròrroga. Al segon partit vam perdre de més de vint punts amb el Sabadell i les coses semblaven ja més normals segons el lloc que ens pertoca com a Club davant d' aquest clubs professionals. Però va arribar el segon dia de competició i es va produir la gran sorpresa del campionat, el nostre infantil va guanyar el Barça en un partit memorable que va fer que les diferents aficions del pavelló es bolquessin amb les nostres jugadores per allò d'anar amb l' equip que pràcticament no té possibilitats. No va ser prou això que, com si ens haguessin donat ales,  l'equip va guanyar també al Bilbao amb un ampli tanteig  i al CN Caldes amb un últim partit molt disputat. Enhorabona al nostre infantil femení negre que va convertir la modesta participació amb un torneig que no ens pertoca per nivell amb una gesta que ben segur que les nostres jugadores recordaran per sempre. 
Felicitats: Pau Terribas, Jana Farran, Ada Alsina, Julia Prat, Julia Calafell, Clara Martí, Julia Marsol, Marta París, Anna Novell, Olivia Bellaubi.



L'infantil negre participara en el IV Torneig Internacional bàsquetbol mini i infantil, que tindrà lloc els dies 7,8 i 9 de Desembre a Sabadell.
Més informació



Amb la tecnologia de Blogger.